Tørt hår og tørr hodebunn – dette gjør vinteren med håret ditt

Tørt hår? Lett kløe i hodebunnen når du kjenner etter? Du er langt fra alene. SAYSO gir deg råd og har produktene som hjelper :)
Til tross for fravær av sol og saltvann, er vinteren slett ingen ferie for håret ditt. Hos noen er det så tørt og sprøtt at det kjennes ut som håret skal brekke. Hos andre blir det bare litt mattere og vanskeligere å gre. Det varierer hvor ille det er, men de aller fleste av oss får tørt hår og tørr hodebunn om vinteren. Men hvorfor er det sånn?

t%c3%b8rt-h%c3%a5r-og-hodebunn3

 

Kulde gir tørt hår


Kulde er det tydeligste tegnet på årstiden. Kulde er også den viktigste grunnen til tørt hår. Kald luft holder mindre fuktighet enn varm luft, så luften om vinteren er mye tørrere enn om sommeren. Du har sikkert merket vinteren på leppene og huden. Tørr luft gir også tørt hår og tørr hodebunn.[Tørr luft gir tørt hår.]Heller ikke innendørs får håret hvile. Når du fyrer blir også inneluften tørr, så håret er utsatt både inne og ute. Heldigvis kan du kompensere om du velger riktige hårprodukter for årstiden.[Sjampo og balsam for tørt hår og hodebunn]Tips:


t%c3%b8rt-h%c3%a5r-og-hodebunn4
  
Pass på å bruke produkter som tilfører mer fuktighet og glans enn ellers i året.

t%c3%b8rt-h%c3%a5r-og-hodebunn5-768x768

  

Beskytt håret mot varmen


Svært få synes det er behagelig å gå ut med vått hår på en kald vintermorgen. Derfor er mange ekstra nøye med hårføneren nå. Det er lurt, i og med at vått hår er sårbart. Samtidig kan varmebehandling skade og tørke ut håret.

t%c3%b8rt-h%c3%a5r-og-hodebunn6-768x768

Tips: Vær ekstra forsiktig med føner, krøll- og rettetang om vinteren, og bruk produkter som gir håret varmebeskyttelse.

 

Floker i nakken


Luer, skjerf og høye jakkekrager er helt avgjørende på de kaldeste dagene. Men ullfiber trekker til seg fuktighet fra håret, og gnissing og gnikking sliter på underhåret. Spesielt de med langt hår vil merke slitasje på håret i nakken. Det kan gi flokete og flisete hår, som igjen kan bli enda mer slitt om du børster for mye.[Vinteren gir flokete og flisete hår]Tips: Bruk en hårbørste med myk bust, og produkter med anti-frizzeffekt så håret holder seg pent uten at du må børste det like ofte.
 

t%c3%b8rt-h%c3%a5r-og-hodebunn2
  
  

Kulde gir tørt hår


Lite luftfuktighet og kulde kan føre til mange dårlige hårdager. Kulde er også den viktigste grunnen til tørt hår. Kald luft holder mindre fuktighet enn varm luft, så luften om vinteren er mye tørrere enn om sommeren. Du har sikkert merket vinteren på leppene og huden

I februar har vi i Nikita Hair og Sayso Hair & Style tilbud på produktene du trenger for å unngå tørt og statisk hår i vinter.
(tilbudene gjelder til 03.03) 

facebook3

facebook2

facebook

Tekst og bilder: nikita.no og SAYSO