Sommerferien er på hell, første skoledag er rett rundt hjørnet og barn over hele landet gleder seg. Mye skal på plass til den store dagen, både for førsteklassingene, men også for de som trenger å oppgradere skolesekken, matboksen eller drikkeflaska. Vi på Sjøsiden gir deg inspirasjon og gode råd til alt du trenger til skolestart i barneskolen. 

Solid skolesekk

Å investere i en god og solid skolesekk er neimen ikke tull; med riktig sekk forhindrer du eventuelle fremtidige ryggplager. Barn og unge er nemlig mest utsatt for belastningsskader i rygg og skuldre.

Det er med andre ord ikke bare utseendet som teller, men en del andre faktorer som spiller inn når du skal gå til innkjøp av den mest ideelle ranselen.

Tips til deg som skal kjøpe skolesekk:

  • Ta med barnet i butikken for å prøve aktuelle skolesekker > En skolesekk tilpasser seg ulike skuldre, rygger og høyder. Det er derfor helt essensielt at barnet ditt prøver ulike modeller for å se hvordan sekken kjennes ut på ryggen.
  • Ikke kjøp for stor sekk > Sekken skal ikke gå mer enn 10 cm nedenfor midjen, og ikke veie mer enn 10% av kroppsvekten til barnet. Blir den for tung kan dette påvirke utviklingen av ryggsøylen. 
  • Skulderstroppene må justeres slik at de ikke gnager i nakke og hals > Det skal være behagelig å ha stropper på skuldrene. Heldigvis har mange av de nye sekkene gode muligheter for justering; bli kjent med dem. 
  • Ranselen skal ikke være for bred > Armer og ben må kunne bevege seg fritt. 
  • God polstring i ryggen og stropper ved hofte, brystet og bekken er nødvendig > Det er disse områdene av kroppen som skal bære det meste av tyngden til sekken. Ved å bruke stroppen over brystet, får du sekken tett inntil ryggen.
  • Vær forberedt på regnværsdager > Unngå våte sekker, gå til innkjøp av sekker som enten har vanntett stoff eller hvor regntrekk følger med.

Ekspertene anbefaler også at en skifter ut skolesekken 2-3 ganger i løpet av barneskolen, men dette avhenger også at barnets utvikling
alt du trenger til skolestart i barneskolen får du hos Sjøsiden Senter

HELLY HANSEN: Elias K Lunvik Backpack 10L//G-SPORT, BECKMANN: Skolesekk 30 liter//G-SPORT, BERGANS: 2GO 24L, amethyst hearts//G-SPORT, Ryggsekk, svart fotball, 38cm//NILLE, Ryggsekk rosa ‘I am very busy’, 38cm//NILLE, Ryggsekk Norge, 43,5cm//NILLE

Pennal og alt tilbehør

Like gøy som å få en ny skolesekk på plass til første skoledag, er det å få et pennal som rommer alt ifra penner, viskelær og blyantspisser. Du husker kanskje til og med gleden over å få ditt aller første? Ofte finner du sekker som har matchende pennaler til. Eller så har kanskje datteren eller sønnen din en favorittfigur? Det fins i så fall et hav av morsomme muligheter der ute.

alt du trenger til skolestart i barneskolen får du hos Sjøsiden Senter

Minions pennal med tilbehør//NILLE, Agenda blyantspisser, rosa//NILLE, Viquel Teknik (i flere farger og varianter)//ARK BOKHANDEL, Penol Jumbo fargeblyanter//KOZMOS

Kreativ matboks og drikkeflaske

«Uten mat og drikke, duger helten ikke» –  ordtaket som vi alle kjenner så godt til gjelder spesielt for elever som fort blir trøtte og mette i løpet av en skoledag. Da er det spesielt viktig å få i seg godt nok med næring og vitaminer. I dag får du matbokser og drikkeflasker i kreativt og artig design i mange farger. Her er det bare å leke seg, mikse og matche.

alt du trenger til skolestart i barneskolen får du hos Sjøsiden Senter

Princess matboks og drikkeflaske//Princess, Kids matboks, 13 CM//NILLE, Kids drikkeflaske, 38 ML//NILLE, Drikkeflaske Eddy Kids, Camelbak//G-Sport

Morsomme effekter

Gjør litt ekstra stas på skolehverdagen til barnet ditt. Gå for morsomme viskelær med deres favorittfigurer på, pynt sekken med søte bamser, gå for tekstilbokbind i morsomme farger eller gå for ett av årets mest populære leker; Fidget Spinners som gir et avbrekk fra skjermen og gir bedre konsentrasjon.

alt du trenger til skolestart i barneskolen får du hos Sjøsiden Senter

Infinity Twister//KOZMOS, Bokbind tekstil (i flere design)//NILLE, Ty bamse-nøkkelring (rev)//KOZMOS, Pokemon-pennal med innhold//NILLE, Boktips: Operasjon Plastpose, Detektivbyrå Nr.2, Jørn Lier Horst og Hans Jørgen Sandnes//Ark Bokhandel