Sommermat fra Bunnpris med Reneé Fagerhøi

I samarbeid med vinner av Top Chef 2016 og Årets kjøkkensjef 2018, Reneé Fagerhøi, har Bunnpris produsert en rekke utrolige sommerfavoritter som garantert gir mersmak! Alle ingrediensene finner du hos oss :) Prøv noen av hennes superdigge oppskrifter her:


renee-oppskrift-isdessert

Reneés sweet & salty isdessert


INGREDIENSER

  
• Vaniljeis
• Saltstenger
• Karamellsaus (prøv min oppskrift!)
 
 

SLIK GJØR DU


1. La isen stå fremme i et kvarters tid så den er enkel å ta ut med skje.
2. Lag en liten haug med iskuler (de trenger ikke være runde) og bruk en slikkepott til å røre inn en neve knuste saltsetenger.
3. Hell over godt med karamellsaus og pynt med store og små biter av saltstenger.

  
TIPS!
Lag din egen smørkaramell, den mest syndige dessertsausen som fins. Smelt 150 g sukker i en kjele med tykk bunn. Pisk inn 3 dl kokende fløte og reduser i noen minutter før du pisker inn 100 g meierismør i terninger og lar det avkjøle. 
Karamellsausen kan oppbevares lenge i kjøleskap, men forsvinner sannsynligvis ganske fort.
Serveres temperert. Lag en enkel sprøytepose av en frysepose som du klipper en liten bit av et hjørne.
renee-oppskrift-svineburger

Reneés juicy porkburger

INGREDIENSER


• Reneés juicy porkburger
• Helt Chef frisk aioli med bakt hvitløk
• Reale brioche hamburgerbrød
• Gul løk (skal karamelliseres)
• Grønne epler
• Nykål
• Sennep (den du liker best, selv foretrekker jeg dijon)

Ps. du trenger litt salt, sukker
og hvitvinseddik til salaten.
 
 

SLIK GJØR DU


1. Grill burgeren på direkte varme eller i glovarm stekepanne i ca. 3 min på hver side. Den skal være gjennomstekt.
2. Brødet varmes litt i ovnen eller på grillen.
3. Smør bunnen av hamburgerbrødet med aioli og legg på eple og kålsalat før kjøttet. Topp med en raus porsjon karamellisert løk.
4. Ha sennep i toppen av hamburgerbrødet og klem det på.


LAG DIN EGEN EPLE OG KÅLSALAT:
• Finsnitt en halv nykål og to grønne epler. Legg alt i en bolle og tilsett 3 ss sukker, 1 ts salt og 4 ss hvitvinseddik.
• Legg litt plastfolie rett oppå salaten og sett noe tungt oppå slik at salaten ligger i press (da vil kålen brytes ned). Den kan godt stå sånn i et døgn, men det blir digg etter 10 minutter også.
• Sil av saften som legger seg i bunnen av bollen og salaten er klar til servering!


LAG DIN EGEN KARAMELLISERTE LØK
• Skjær to gule løk i tynne skiver og stek den forsiktig i litt nøytral olje. Rør ofte til den blir mørk og gylden. Dette tar ca. 30 min.
Ikke bli fristet til å sette opp varmen. Da blir bare løken svidd på utsiden og rå inni. Det vil smake bittert i stedet for søtt og godt.
Ps. Det er flere måter å lage karamellisert løk på. En raskere variant er å ”jukse” med å tilsette litt sukker når løken har stekt litt (1 ts pr. løk). Mange har også i en skvett balsamicoeddik for litt syre som balanserer det søte (2 ss pr løk).
renee-oppskrift-oreo-milkshake

Reneés oreo dream shake



INGREDIENSER


• 1 pk oreokjeks
• 4 dl melk (helst h-melk)
• 400 gr vaniljeis
• Noen jordbær og bringebær
 
  

SLIK GJØR DU


1. Kjør melk, vaniljeis og Oreo godt i en blender eller bruk stavmikseren.
2. Hell i favorittglassene dine og topp med friske bær og litt knust kjeks.
3. Bruk sugerør som ikke er for tynne, det er bare frustrerende.

TIPS!
Hvis du virkelig skal kline til kan du toppe shaken med litt lett pisket krem før du legger på bærene og den knuste kjeksen. Knallgodt!
renee-oppskrift-dirty-fries

Reneés dirty fries med frekk chilligryte

 

INGREDIENSER


I TILLEGG TIL GRYTEN (SE OPPSKRIFT) TRENGER DU:

• Helt Chef chunky fries
• Helt Chef jalapeno rømme
• Reddiker
• Fersk koriander
• Revet ost

 

INGREDIENSER TIL VEGETAR CHILIGRYTE:


• 1 rødløk (finhakket)
• 1 rød chili (finhakket)
• 1 grønn chili (finhakket)
• 3 fedd hvitløk (finhakket)
• 4 ts spisscummin
• 2 ts salt
• 2 ts sukker
• 2 ss hvitvinseddik
• 3 ss olivenolje
• 1 boks bønnemix
• 1 boks kikerter
• 1 boks hermetiske tomater
• 3 dl grønnsakskraft (eller vann)
• 3 tomater (kuttet i små terninger)
• 1 grønn paprika (også i terninger)
• Litt salt og eddik.

 

SLIK GJØR DU



1. Stek mine Helt Chef Chunky Fries som anvist på pakken.
2. Topp med varm chiligryte (se oppskrift), Helt Chef Jalapeno Rømme og godt med revet ost.
3. Sett formen tilbake i ovnen og stek til osten er smeltet, det tar rundt ti minutter. Ta ut og dryss koriander og tynne skiver av reddik over.

Denne retten er perfekt å dele. Husk nok servietter til alle!

LAG DIN EGEN VEGETAR CHILIGRYTE:
• Fres løk, chili og hvitløk i olje til løken er blank. Tilsett cummin og rør sammen. Hell i kraft/vann og den hermetiske tomaten.
• Kok opp og la det småputre i 5 minutter.
• Ha bønner og kikerter i en sil og skyll godt før de helles i gryten sammen med paprika og tomater. Kok godt i 10 min og smak til med salt og eddik.
renee-oppskrift-svinepolse

Reneés amazing hot dog



INGREDIENSER


• Helt Chef klassisk røkt grillpølse
• Helt Chef digg hamburgerdressing
• Reale pølsebrød
• Baconsvor
• Slangeagurk
• Jalapeño
• Løk
• Sennep (mild og søt)
• Dill (frisk, hakket)
• Eddik
• Sukker
  
 

SLIK GJØR DU


1. Lag tre skrå snitt i pølsene før de grilles på direkte varme eller stekes i en stekepanne.
2. Varm pølsebrødene litt.
3. Topp pølsene med en stripe sennep, burgerdressing, pickles med jalapeños (se egen oppskrift), syltet rødløk og baconsvor.


LAG DIN EGEN PICKLES MED JALAPEPEÑOS:
• Kok syltelake av 2 dl hvitvinseddik, 1 dl sukker og 1 dl vann til sukkeret har smeltet. Avkjøl.
• Kutt en slangeagurk så tynt du klarer (bruk en ostehøvel!), finkutt jalapeños (1/3 glass) og hakk en liten neve dill.
• Vend alt inn i den avkjølte laken.


PUFFET SVINEHUD: HJEMMELAGET BACONSVOR
Ja, du kan lage baconsvor, eller tørket og fritert svinehud, selv. Det er ikke vanskelig, men det tar litt tid. Til gjengjeld kan du glede deg til et skikkelig knask-o-rama.

Puffet svinehud:
Kjøp svinehud eller skjær huden av en ribbe du kanskje ikke trenger svoren på?

Kok i saltet vann i ca.3 t, skarp deretter av alt av fett og kjøttrester som sitter på huden. Legg svinehuden på stekebrett med bakepapir eller i en tørkemaskin og tørk på 80C i ca.12t. Svinehuden skal være helt tørr. Så sjekk ved å prøve å knekke en bit i to. Knekker den rett av er den ferdig, bøyer den seg seigt trenger den lenger tid. Når huden er ferdig tørket, varm nøytral olje som f.eks solsikeolje i en tykkbunnet kjele til 180C friter en og en but til den puffer til dobbel størrelese og blir puffet og stor. La renne av på kjøkkenklede eller papir, strø litt salt over og knask i vei.
renee-oppskrift-hoyrygg-burger

Reneés kick ass cheeseburger



INGREDIENSER


• Helt Chef klassisk hamburger med høyrygg og brisket
• Helt Chef digg hamburgerdressing
• Skivet cheddarost
• Reale hamburgerbrød med sesamfrø
• Isbergsalat
• Tomater
• Rødløk
• Sylteagurk
• Ketchup
 

SLIK GJØR DU


1. Stek burgeren i glovarm panne eller grill den på direkte varme.
2. Etter ca. 3 minutter snur du burgeren og legger på en god skive med cheddar. Stek/grill i ytterligere 3 minutter mens osten smelter.
3. Varm burgerbrødet på grillen eller i stekeovnen.
4. Legg et godt lag med hamburgerdressing og en god håndfull finsnittet isbergsalat på bunnen.
5. Legg på burgeren og topp med tomatskiver, ringer av rødløk og skiver av sylteagurk. Ha ketchup i lokket og trykk burgeren litt sammen.

TIPS:
Server gjerne med Reneés Helt Chef Chunky Fries med Helt Chef Frisk Aioli med bakt hvitløk.

Tekst og bilder hentet fra bunnpris.no (se flere av Reneés oppskrifter der)