Sjøsiden senter gikk av med seieren og utmerkelsen «Årets kjøpesenter» i Salto Eiendom for 2015! Kåringen ble gjennomført på Salto Eiendom sin årskonferanse i forrige uke. Vurdert utifra kriterier som bla. omsetningøkning, energisparing og markedsføring stilte Sjøsiden sterkest i klassen og havnet på topp av de i alt 19 sentrene i Salto Eiendom sin portefølje. Senterleder Harald Forbergskog og driftssjef Erik Ottesen tok stolt og fornøyd imot diplom under Saltos premieutdeling. Æren for prisen deles med butikkene og alle de flinke ansatte på senteret!

Sjøsiden ligger i den nordlige delen av Mosjøen sentrum og er byens eneste kjøpesenter, noe som gjør senteret til en populær handelsarena for kvinner og menn i alle aldre, både turister og fastboende. I 2014 hadde senteret ca. 237 mill. i omsetning og 924 000 besøkende og i 2015 har utviklingen vært meget positiv på flere områder! Sentrets 26 butikker er fordelt på to bygg (6300 kvm) med bla. dagligvare (post i butikk), vinmonopol, klær og sko, sport, leketøy, bokhandel, apotek, optiker, gullsmed m.m. Sjøsiden er en av 19 kjøpesentre eid av Salto Eiendom.

Salto Eiendom AS holder til i Asker og er et rendyrket kjøpesenterselskap. Hovedfokus er små og mellomstore kjøpsentre som er nr.1 i sitt markedsområde. Selskapet eier kjøpesentre fra Grimstad i sør til Harstad i nord. Visjonen er å skape en arena for de beste handelsopplevelsene. Salto Eiendom har gått med overskudd hvert år siden oppstarten og eier nå totalt 19 handelseiendommer hvorav 16 rene kjøpesentre. Selskapet forventer å passere en samlet butikkomsetning på ca.6,1 milliarder kroner i 2015. En betydelig prosjektportefølje på 192.000 kvaderatmeter i eksisterende eiendommer representerer ytterligere verdiskapningspotensial i selskapet. Salto Eiendom eies av Schage Eiendom.

For Sjøsiden ligger det nye utfordringer for tur; en betydelig utvidelse og oppgradering frem mot 2017. Det har vært høy stabilitet blant leietakerne. Byggeplaner for utvidelsesprosjektet ble ferdigbehandlet og godkjent av Vefsn kommune i juni 2015. Totalt skal det bygges 5400 kvm nye arealer. De nye arealene vil gå over to plan, samt gjenbygging av de to eksisterende byggene. Flere av dagens leietakere utvider sine lokaler og i tillegg tilføres senteret og lokalmarkedet nye og spennende konsepter. Utbyggingen og utvidelsen av Sjøsiden forventes å være ferdig i god tid før julehandelen 2017.

20150917_214109

Fra venstre: Senterleder Harald Forbergskog og driftssjef Erik Ottesen under Saltos premieutdeling.