passit2014

«Vi har fått en helt fantastisk respons!» sier Wenche Lund, fra Vita på Sjøsiden, som er en av de ansvarlige for «Pass It On»-prosjektet. Fram mot jul kommer det flotte tiltaket i regi av Mosjøen Sanitetsforening Ung til å være synlig på Sjøsiden og rundt i byen!

Flere pyntede handlevogner er satt ut på senteret hvor de som ønsker kan gi mat, klær, leker eller en annen gave å legge i vogna. Det som blir samlet inn blir så delt ut til familier og enkeltpersoner som trenger ei handsrekning eller litt ekstra hjelp og ressurser til jul. Du kan også støtte ved å gi pengegaver til kontonr: 4530 29 79611.

Selv om jula er ei fin og koselig tid kan den også oppleves som vanskelig og tung for mange. Enten man sliter med ensomhet, dårlig råd eller andre utfordringer er det ikke like lett å gå gjennom høytiden med glede og hygge som de fleste andre. Mosjøen Sanitetsforening Ung ønsker at de som sliter i jula gjerne tar kontakt og slik «Pass It On» kan hjelpe med å gjøre feiringa så fin og god som mulig i form av sosialt selskap, julemat eller julegaver.

«Alle våre henvendelser fra folk som ønsker hjelp og støtte blir behandlet konfidensielt. Det er kun to personer i «Pass It On»-prosjektet som har oversikt med kontaktinfo til de som hjelpen og gavene går til – ingen får vite navn på de som kontakter oss, så der kan du være helt trygg!» sier Theres Bonsaksen fra Cubus som forteller at flere har allerede meldt seg både for å gi og motta litt ekstra i juletida. På vegne av «Pass It On»-gruppen takker hun for all respons og støtte og minner om at litt giverglede fra hver av oss kan redde hele julefeiringen for noen som har det tungt og vanskelig.

Ønsker du å gi kan du gjøre dette ved å legge gaver, mat og ting i handlevognene rundt om i butikker i byen. Du kan gi pengegave til kontonr 4530 29 79611 eller du kan melde ifra til «Pass It On»-gjengen.

Føler du at du ønsker og trenger litt hjelp og støtte i juletida kan du kontakte Hege -Kristin Johansen 957 72 019 eller Ann Mari Risto 414 16 058 som organiserer.

«ALLE kan ta kontakt, uansett hvor stort eller lite behovet er – ingen skal ha det leit eller trasig på julaften eller i jula», sier Wenche Lund, «og dersom noen ønsker å hjelpe til med å gjøre istand gaver, varer eller annet forarbeid før selve leveringen er dette også bare kjempehyggelig!». «Pass It On» håper på å bli tradisjon i Mosjøen og engasjementet strekker seg lengre enn jula – dersom det er godt nok overskudd etter jul planlegges det aktivitetsdager eller samlinger til sommeren for de som har behov for å delta på et eller flere gratis arrangementer.

Sjøsiden støtter «Pass It On» ved å sette ut flere handlevogner på senteret og synliggjøring av prosjeket på nettsiden og Facebooksiden vår. En super og hjertevarm idé og vi ønsker de ansvarlige lykke til!

Ønsker du å lese mer om «Pass It On» kan du melde deg inn i gruppen deres her: https://www.facebook.com/groups/837127462988613/

passiton