“Vi håper å kunne gi de som ønsker det ei handrekning eller litt ekstra hjelp slik at alle kan få ei fin julefeiring” sier Wenche Lund (Vita på Sjøsiden), Ann Mari Riesto (Mosjøen Sanitet Ung) og Theres Bonsaksen (Cubus på Sjøsiden) som er noen av de frivillige i “Pass It On”-prosjektet. Fram mot jul kommer det flotte tiltaket i regi av Mosjøen Sanitetsforening Ung til å være synlig på Sjøsiden og flere steder rundt i Mosjøen!

DSC_0653-2

Pyntede «Pass-It-On»-handlevogner er satt ut på senteret der de som ønsker kan gi mat, klær, leker eller en annen gave å legge i vogna. Det som blir samlet inn blir så delt ut til familier og enkeltpersoner som har meldt seg og som ønsker ei handsrekning eller litt ekstra hjelp og ressurser til jul. Du kan også støtte ved å gi pengegaver til kontonr: 4516.25.34193.

Selv om jula er ei fin og koselig tid kan den også oppleves som vanskelig og tung for mange. Enten man sliter med ensomhet, dårlig råd eller andre utfordringer er det ikke like lett å gå gjennom høytiden med glede og hygge som de fleste andre. Mosjøen Sanitetsforening Ung ønsker at de som føler de sliter i jula gjerne tar kontakt og slik “Pass It On” kan hjelpe med å gjøre feiringa så fin og god som mulig i form av sosialt selskap, julemat eller julegaver.

“Alle våre henvendelser fra folk som ønsker hjelp og støtte blir behandlet konfidensielt. Fjorårets navn på de som henvendte seg ble brent slik at ingen skal kunne vite hvem som tok kontakt med oss.» sier Wenche. «Det er kun Ann Mari Riesto og Hege Johansen i “Pass It On”-prosjektet som har oversikt med kontaktinfo til de som hjelpen og gavene går til – ingen får vite navn på de som kontakter oss, så der kan du være helt trygg!” sier Theres Bonsaksen fra Cubus som forteller at flere har allerede meldt seg både for å gi og motta litt ekstra i juletida. På vegne av “Pass It On”-gruppen takker de tre damene for all respons og støtte og minner om at litt giverglede fra hver av oss kan redde hele julefeiringen for noen som har det tungt og vanskelig.

Ønsker du å gi kan du gjøre dette ved å legge gaver, mat og ting i handlevognene rundt om i butikker i byen. Du kan gi pengegave til kontonr  4516.25.34193. eller du kan melde ifra til “Pass It On”-gjengen.

Føler du at du ønsker litt hjelp og støtte i juletida kan du kontakte Hege -Kristin Johansen 957 72 019 eller Ann Mari Risto 414 16 058 som er ansvarlige for organisering av prosjektet.

“ALLE kan ta kontakt, uansett hvor stort eller lite behovet er – ingen skal ha det leit eller trasig på julaften eller i jula”, sier Wenche, “og dersom noen ønsker å hjelpe til med å gjøre istand gaver, varer eller annet forarbeid før selve leveringen er dette også bare kjempehyggelig!”. “Pass It On” i Mosjøen startet i fjor og fikk stor respons både blant mottakere og givere.

Sjøsiden støtter “Pass It On” ved å sette ut flere handlevogner på senteret og synliggjøring av prosjektet deres på nettsidene våre og Facebooksiden vår. En god og hjertevarm idé der vi ønsker de ansvarlige lykke til!

Ønsker du å vite mer om “Pass It On” finner du Facebooksiden deres her: https://www.facebook.com/Pass-it-on-mosj%C3%B8en-1485852438383293/?fref=ts

passiton