DSC_0165-5

Movember (tidligere kjent som november) har etterhvert blitt guttas måned og en viktig tid der menn over hele verden deltar og støtter opp rundt det viktige arbeidet i kampen mot prostata- og testikkelkreft. Testikkelkreft er den vanligste kreftformen hos menn i alderen 15-49 år og prostatakreft er den vanligste kreftformen hos middelaldrende og eldre menn i Norge. I dag får 1 av 8 norske menn prostatakreft i løpet av sin levetid.

Movember Foundation er en internasjonal bevegelse som får menn over hele verden til å gro bart fra 1. til 30. november hvert år. Dette for å igangsette samtaler, øke kunnskapen om prostata- og testikkelkreft i befolkningen og å samle inn viktige midler til helseprogrammer for menn. Kampanjen handler om å ha det moro, samtidig som man jobber med en svært alvorlig og viktig sak.

I samarbeid med Prostatakreftforeningen Helgeland stiller Sjøsiden senter opp og støtter kampanjen og gir 100,- pr. mannlig ansatt på senteret som deltar i Movember og lar barten gro i november. Onsdag møttes noen av deltakerne til fotografering og vi håper på deltakelse fra flere menn i staben på senteret. Prostatakreftforeningen Helgeland har opprettet et eget innsamlingslag og målet er å samle inn 50.000,-  i løpet av Movember. Sjøsiden tar inititativ og utfordrer også næringslivet i Mosjøen til å engasjere seg i kampen mot prostata- og testikkelkreft og oppfordrer flere til å stille med konkurrerende lag og samle inn midler.

Prostatakreftforeningen Helgeland holder stand på Sjøsiden 29. november og samler inn penger til Movember Foundation og deres arbeid.

 

Har DU årets movemberbart?

Under hele Movember-kampanjen skal Sjøsiden også kåre årets stiligste movemberbart blant bildeforslag som kan sendes inn fra publikum på vår facebookside HER! Alle, både kvinner og menn, over 16 år kan delta og være med i trekningen av flotte premier. Kreative og morsomme forslag mottas med takk og applaus! Følg oss på Facebook og delta i de andre konkurransene som vi kjører i Movember.

 

Gi din støtte til arbeidet i kampen mot prostata- og testikkelkreft via laget «Prostatakameratene på Helgeland» HER!

Bli en Mo Bro eller ei Mo Sista ved å registrere deg HER!

Les mer om Movember ved å trykke HER!