Leter du etter en god bok? Her er to pocketbøker du ikke kan gå glipp av i sommer!

Når sommerferien endelig er her benytter mange anledningen til å fordype seg i en god bok. Om du drømmer deg bort i en kjærlighetsroman på stranden i Hellas, eller foretrekker nervepirrende krim under et tre i parken er sommeren definitivt å regne som høysesong for lesing her til lands. Pocketbøker er både praktiske og et rimelig alternativer for deg som er klar for en skikkelig leseferie. Vi tok turen innom Notabene på Sjøsiden, og endte opp med to spennende nyheter i posen på vei ut. Her er våre beste bok-tips denne sommeren!

Lesetips pockettips sommer

Bøkene vi anbefaler er en god blanding av vakre romaner og uutholdelig spenning! Sett telefonen på lydløs og la deg rive med fra første side.

Kaninjegeren lesetips 2017

LESETIPS 1: Lars Kepler – Kaninjegeren

Endelig er Lars Kepler tilbake med en ny thriller om Joona Linna. Er du lettskremt? Kaninjegeren vil definitivt sette hvilepulsen din på prøve.

Handlingen

På dagtid studerer Sofia til å bli sykepleier, men på kveldstid jobber hun hemmelig som eskortepike. En kveld fører denne jobben henne til en luksusvilla i Djursholm, men allerede når hun går inn døra, får hun en dårlig følelse. Den eldre mannen Willie har ekte kunst på veggene. Med et glass champagne i hånden, forsøker hun å riste av seg de dårlige vibbene. Hun nipper til glasset og ser ut av vinduet. Augustkvelden er stille og mørk, og bak et tre synes hun at hun skimter noe. Hva var det? Et menneske med merkelig hodeform. Eller et stort dyr? Når de reiser seg for å gå opp til soverommet, blir hun plustelig svimmel og mister balansen. Hun har blitt dopet. Noen timer senere er SÄPOs Saga Bauer på vei til det samme huset. På det eksklusive kjøkkengulvet ligger sexkunden Willie, ingen ringere enn Sveriges utenriksminister, i en pøl av blod. Sofia, blodig og forslått er i sjokk etter marerittet hun akkurat har overlevd. Like foran øynene hennes ble utenriksministeren regelrett henrettet, med en siste hilsen: Nå kommer helvete til å sluke dere alle.
20 mil fra åstedet sitter kriminaletterforsker Joona Linna og får et tilbud han ikke kan motstå…

Blå stjerne lesetips boktips 2017 sommeren

LESETIPS 2: Jan Guillou – Blå stjerne

Er du glad i historie og spennende spionromaner? I sin femte bok i «Det store århundret» gir Guillou deg alt du vil ha fra en spenningsroman!

Handlingen

Andre verdenskrig er under utvikling og griper dypt inn i familien Lauritzens liv. Mens eldstebror Lauritz verken vil se eller forstå hva som skjer, er perspektivet for hans to døtre, Rosa og Johanne, helt motsatt. Rosa jobber i den legale militære etterretningen, mens Johanne rekrutteres av den britiske spion- og sabotasjeorganisasjonen SOE. Britenes kodenavn for Johanne Lauritzen er Blå stjerne. Hun havner i kamp med både SS-styrker og grensevakter når den største og viktigste operasjonen nærmer seg: Å redde Norges jøder på flukt fra nazistene.

Kos deg med bøker i sommer

Vi håper du får like mye leseglede av våre boktips som vi hadde! Dersom du allerede har lest overnevnte bøker, eller ønsker flere tips kan du stikke innom Notabene på Sjøsiden for enda mer hjelp og en hyggelig prat.

God sommerlesning!

Leseglede sommeren 2017 boktips pocket